Blog

Gościnność Poleca

Aktywna i świadoma sprzedaż w restauracji

Serwis i sprzedaż to czynniki, które w dużym stopniu wpływają na przetrwanie restauracji. Profesjonalny serwis…
Gościnność Poleca

Rekrutacja w gastro

„Gastronomia słynie z nietypowych rekrutacji. Na przykład mój były szef posiłkował się testami sprawnościowymi. Otóż…
Gościnność Poleca

Jak łączyć wino z jedzeniem?

Idealne połączenie to takie, w którym zarówno smak jedzenia, jak i smak wina są wyraźnie…
Porady
Gastronomia w kryzysie – pomocne linki
Porady
Koronowirus. Co dalej z gastronomią?
Newsy
Jak wspierać swoją ulubioną restaurację w czasach kryzysu
Porady
Wino się u nas nie sprzedaje
Porady
Goście nie do strawienia
Wywiady
Wywiad z Piotrem Kameckim „Od kelnera do prezydenta”