Skip to content
Facebook Instagram YouTube
Shopping Cart 0
  • O NAS
  • OFERTAExpand
    • DLA RESTAURACJI I HOTELI
    • DLA CIEBIE
    • DLA FIRM
  • WIEDZAExpand
    • PORADY
    • GOŚCINNOŚĆ POLECA
    • WINO
    • WYWIADY
    • VIDEO
Gościnność/Hospitality
  • KSIĄŻKI
  • SKLEPExpand
    • PLANER MIŁOŚNIKA WINA
    • KSIĄŻKI I E-BOOKI
    • PROMOCJE
  • KONTAKT
  • ENG
Gościnność/Hospitality

Prowadź bardziej dochodową restaurację

Wykorzystaj potencjał swojego biznesu oraz pracowników, by więcej sprzedawać i więcej zarabiać

Większość restauracji skupia się na przygotowaniu ciekawych kart dań i napojów, zapominając, że trzeba umieć je także dobrze sprzedać. W rezultacie nie wykorzystuje potencjału swojego lokalu, co odzwierciedla się w niższych zyskach. 

Pomagamy to zmienić – uczymy, jak rozwijać biznesy gastronomiczne oraz kompetencje w tym obszarze. Prowadzimy szkolenia indywidualne oraz grupowe dla kelnerów, menadżerów, kierowników sali i F&B, obecnych i przyszłych właścicieli restauracji, pracowników hoteli, recepcji, kawiarni i cukierni. Dostosowujemy je do poziomu grupy oraz typu lokalu.

  • 30% wzrost obrotów i zysków restauracji w kategorii napojów
  • 25% zmniejszenie rotacji personelu
  • 100% więcej stałych (i zadowolonych) gości
szkolenia dla gastronomii

Ucz się od doświadczonych praktyków

Cześć! Z tej strony Patrycja Siwiec – szkoleniowiec w branży gastronomicznej i dziennikarka – oraz Adam Pawłowski – pierwszy polski Master Sommelier. Prowadzimy kursy winiarskie, szkolenia menadżerskie, kelnerskie i sommelierskie. Mamy za sobą nie tylko doświadczenie w gastronomii, ale także wykształcenie kierunkowe udokumentowane międzynarodowymi dyplomami i certyfikatami. Umiejętności zdobywaliśmy w restauracjach z gwiazdką Michelina i teraz chętnie się nim dzielimy: jesteśmy autorami nagradzanych poradników gastronomicznych, regularnie piszemy też dla prasy branżowej.

 

ZOBACZ, JAK PRACUJEMY

Ty też zyskaj wsparcie dla swojej restauracji!

Szkolenia grupowe:

  • Kelnerskie
  • Menadżerskie

Szkolenia Indywidualne

  • Psychoedukacja i procesy coachingowe
  • Konsultacje i doradztwo dla właścicieli
SPRAWDŹ OFERTĘ

SZKOLENIA GRUPOWE

Szkolenia grupowe podnoszą efektywność pracy personelu, motywując go do działania, ucząc aktywnej sprzedaży i tworzenia gościnnej atmosfery. Rezultat jest prosty: więcej stałych klientów i wzrost średniej kwoty rachunku w Twoim lokalu. 

Kogo szkolimy?

Kelnerów

Menadżerów, kierowników sali i F&B

Właścicieli restauracji już istniejących 

Właścicieli restauracji, którzy dopiero planują otwarcie 

Pracowników hoteli, recepcji

Pracowników kawiarni, cukierni 

Pracowników restauracji sieciowych

Zamów szkolenie grupowe, jeśli:

  • Twoi pracownicy biernie przyjmują zamówienia, zamiast aktywnie rekomendować i sprzedawać;
  • Wina kurzą się na półkach, bo goście ich nie zamawiają
  • Masz super produkty, ale kelnerzy boją się ich sprzedawać
  • Chcesz wesprzeć swój zespół lub zmotywować do działania;
  • Zależy Ci, by pracownicy zaczęli brać więcej odpowiedzialności;
  • Potrzebujesz wskazówek, jak budować swój autorytet i motywować zespół.
SPRAWDŹ OFERTĘ
szkolenia dla gastronomii

Szkolenia kelnerskie? Stawiamy na praktykę!

Szkolenia menadżerskie, kelnerskie i sommelierskie prowadzone są przez Patrycję Siwiec i Adama Pawłowskiego. 

Mamy za sobą nie tylko doświadczenie w gastronomii, a także wykształcenie kierunkowe udokumentowane międzynarodowymi dyplomami i certyfikatami.

Zdobywaliśmy doświadczenie w restauracjach z gwiazdką Michelina i chętni się nim dzielimy. 

Napisaliśmy nagradzane poradniki dla branży, piszemy też teksty dla prasy branżowej.

PRZYKŁADOWA TEMATYKA SZKOLEŃ

Profesjonalna obsługa

  • Serwis krok po kroku

Omówimy jak powinna wyglądać prawidłowa sekwencja serwisu. Wypracujemy ścieżkę gościa od wejścia do wyjścia.

Jak radzić sobie z trudnym gościem?

  • Co odpowiadać kiedy gość zgłasza obiekcje?

Wypracujemy konkretne narzędzia pozwalające na właściwe reagowanie na sytuacje kryzysowe.  Oprzemy się na przykładach z Twojego lokalu.

szkolenia dla gastronomii
Sprawdź ofertę
szkolenia dla gastronomii

Aktywna sprzedaż

  • Raz na zawsze rozwiejemy wątpliwości o tym jakie są różnice między pasywną, agresywną a aktywną sprzedażą. 

Przećwiczymy formuły sprzedażowe i powiemy jak sprzedawać konkretne grupy produktowe. Wyjaśnimy jak aktywna sprzedaż przekłada się na lepszą dbałość o gościa i wyższe napiwki.

Profesjonalny serwis napojów

  • Jak prezentować i rekomendować wino?

Będziemy ćwiczyć prawidłowe otwieranie win musujących i spokojnych. Wyjaśnimy jak rozpoznawać wady w winie oraz jak mówić o winie z różnych półek cenowych bez wspominania o jego cenie.

Szkolenie grupowe możesz zamówić w ramach 3 pakietów:

STANDARD

  • 1 dzień/5 godzin
  • 1 godzina indywidualnej konsultacji poszkoleniowej z elementami doradztwa w zakresie
  • Zalecenia i plan pracy po szkoleniu dla menadżera/właściciela w celu utrzymania efektu szkolenia
  • Wsparcie w zakresie stworzenia lub wprowadzenia zmian
  • Materiały szkoleniowe: 5 egzemplarzy papierowego wydania książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”

Cena: 3 000 zł brutto

Zamów szkolenie

PREMIUM

  • 2 dni/ 2 x 5 godz
  • 2 godziny indywidualnej konsultacji poszkoleniowej z elementami doradztwa w zakresie
  • Zalecenia i plan pracy po szkoleniu dla menadżera/właściciela w celu utrzymania efektu szkolenia
  • Wsparcie w zakresie stworzenia lub wprowadzenia zmian w istniejącym manualu (księdze standardów serwisu)
  • Audyt tajemniczego klienta oraz stworzenie raportu z wizyty
  • 10 egzemplarzy papierowego wydania książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”
  • 10 egzemplarzy papierowego wydania książki „Gościnność od kuchni”

Cena: 5 500 zł brutto

Zamów szkolenie

INDYWIDUALNY

  • Cykliczne szkolenia rozpisane na cały rok w ramach indywidualnego pakietu
  • Pracę z zespołem na sali
  • Stworzenie manuala, czyli księgi standardów serwisu
  • Audyty tajemniczego gościa wraz z raportem
  • Budowę lub aktualizację istniejącej karty win
  • Sesje coachingowe z managementem restauracji
  • Stworzenie planu rozwojowego dla zespołu
  • Wsparcie w stworzeniu efektywnego planu motywacyjnego dla zespołu, który wesprze działania sprzedażowe

Cena ustalana wspólnie z klientem.

Zamów szkolenie

MASZ PYTANIA?

Skontaktuj się z nami

SZKOLENIA INDYWIDUALNE

Pomagamy menadżerom oraz właścicielom restauracji skuteczniej realizować cele biznesowe. Dobrze wiemy, że zarządzanie zespołem wymaga doskonałych umiejętności miękkich oraz wiąże się z ogromną odpowiedzialnością, a często także stresem. Z naszym wsparciem wielu menadżerów odnalazło się na nowo w gastronomicznej rzeczywistości – teraz czerpią ze swojej pracy więcej satysfakcji oraz więcej zysków. Ty też możesz.

Współpraca, która procentuje 

Tematykę spotkań indywidualnych w pełni dostosowujemy do Twoich aktualnych potrzeb. Współpracowaliśmy z właścicielami oraz menadżerami restauracji w zakresie m.in.:

  • rozwijania własnych kompetencji zarządczych;
  • tworzenia stałego i zgranego zespołu;
  • budowania autorytetu lidera w organizacji;
  • umiejętności skutecznego delegowania obowiązków; 
  • wzmacniania odporności psychicznej i radzenia sobie ze stresem.

Coaching dla gastronomii

Też obserwujemy profil “Zdelegalizować coaching i rozwój osobisty”. Gwarantujemy jednak, że proces coachingowy, który prowadzimy nie ma nic wspólnego z szarlataństwem.

Po pierwsze prowadzony jest zgodnie z kodeksem etycznym Global Mentoring and Coaching Council oraz w oparciu o narzędzia rekomendowane przez tą instytucję. 

Proces prowadzi Patrycja Siwiec, akredytowany coach EMCC, która kwalifikacje zdobywała m.in podczas studiów podyplomowych w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Specjalizuje się w pracy z menadżerami restauracji, dyrektorami hoteli, pracownikami sali, którzy chcą rozwijać karierę w gastronomii i przygotowują się do awansu.

SPRAWDŹ OFERTĘ
coaching mentoring dla gastronomii

Konsultacja on-line

  • Pełen fokus na Ciebie i Twój biznes
  • Zweryfikuj pomysły, odbij myśli, by nie wyważać otwartych drzwi
  • Poradź się zanim zainwestujesz lub zatrudnisz
  • To najszybsza forma kontaktu z nami

Cena: 250 zł brutto / 1h

ZAPISZ SIĘ
szkolenia dla gastronomii

Konsultacje i doradztwo indywidualne

Potrzebujesz konkretnej usługi, która pomoże usprawnić działanie Twojego lokalu?
  • WINO i NAPOJE
  • Opracowanie koncepcji i dobór asortymentu do karty win
  • Pomoc w wyborze dostawców win
  • Konsultacja w zakresie doboru szkła i sprzętu do serwisu wina
  • Konsultacja w zakresie magazynowania, odpowiedniego przechowywania wina
  • ZARZĄDZANIE RESTAURACJĄ
  • Stworzenie systemu motywacyjnego dla pracowników
  • Otwieranie nowego konceptu gastronomicznego
  • Analiza bieżącej strategii marketingowej oraz rozpisanie zaleceń
  • Pomoc w stworzeniu strategii marketingowej i PR-owej dla restauracji
ZAPISZ SIĘ

CZY TO NAPRAWDĘ DZIAŁA?
Zobacz, co mówią klienci:

Szkolenia i warsztaty Patrycji oraz Adama bez wątpienia zaliczyłbym jako najbardziej udane spośród dostępnych ofert na rynku. Trenerzy indywidualnie, nie szablonowo podchodzą do każdego miejsca, a swoją wiedzę i niewątpliwie doświadczenie w czytelny i bardzo jasny sposób przekazują uczestnikom szkoleń i warsztatów. Osobiste ich zaangażowanie pomogło w sukcesie CAMPO, które dziś chwali się bardzo profesjonalnym i dobrym serwisem.
Krystian Bruź
Właściciel restauracji CAMPO, Wrocław
Prowadzone przez Patrycję i Adama szkolenie pracowników Restauracji Belvedere skłoniło mój długoletni zespół do fantastycznej interakcji. Dzięki temu nasze szkolenie było bardziej produktywne i efektywne. Jak wiemy praktyka czyni mistrza, a konkretne przykłady przedstawiane na szkoleniu jeszcze raz uświadomiły nam jak personel FOH (Front of house) jest ważny dla naszych Gości i biznesu. Wierzę że to nie nasze ostatnie spotkanie.
Piotr Zabłocki
Dyrektor Generalny restauracji Belvedere w Warszawie
Warsztaty z „Gościnności„ to nie tylko zaznajomienie z ideą, której brak tak bardzo odczuwamy w polskiej gastronomii, ale pełna pasji prezentacja różnych stron życia restauracji. Tym cenniejsze i pomocne, że oparte na własnych, wieloletnich doświadczeniach za granicą. Ich efektem jest zarówno przywrócenie rangi serwisowi, jak i wprowadzenie niezbędnych narzędzi poprawiających jego jakość i wydajność, a w konsekwencji podnoszących dochodowość restauracji.
Lechosław Olszewski
Właściciel restauracji SPOT. w Poznaniu
Z przyjemnością rekomenduję Patrycję Siwiec i Adama Pawłowskiego MS jako doświadczonych, solidnych i sumiennych specjalistów. Gothic Restaurant od lat korzysta z wiedzy i wsparcia Patrycji i Adama przy organizacji kolacji degustacyjnych i okolicznościowych, doboru win do nowej karty oraz szkoleń obsługi w zakresie poprawnego serwowania win. Każdorazowo wykazują się profesjonalizmem i kreatywnością w doborze wina, jednocześnie zaspokajając potrzeby naszych wymagających Gości. W czasie corocznej Kolacji Charytatywnej zbieramy fundusze na potrzeby osób niewidomych. Patrycja i Adam dobrali wino z etykietą napisaną w języku Braille’a, czym byłem zachwycony. Jestem zadowolony także z fachowego doradztwa i kompetencji w zakresie pairingu win do serwowanych przez nas dań.
Bogdan Gałązka, Szef kuchni, Culinary Research and Development​

Wprowadź swoją restaurację na wyższy poziom obsługi, sprzedaży oraz zysków.
Zamów szkolenie dla siebie lub swojego zespołu.

    degustacje win online

    © 2023 Gościnność/Hospitality | created by Skuteczne Studio

    • REGULAMIN
    • POLITYKA PRYWATNOŚĆI

    Zapisz się do newslettera

    i odbierz darmowego e-booka

    Wpisz swój adres e-mail

      Zgadzam się na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych przez "Gościnność" (Patrycja Siwiec “Take Eat Easy” Horeca Consulting).

      Zgadzam się na przesyłanie do mnie informacji marketingowych drogą cyfrową, w tym wiadomości generowane automatycznie.

      • O nas
      • Baza wiedzy
      • Oferta
        • Oferta dla restauracji i hoteli
        • Oferta dla Ciebie
        • Oferta dla firm
      • Książki
      • Sklep
      • Kontakt
      • English
      Search