Nasza marka powstała z myślą o wszystkich dla których gościnność jest fundamentem biznesu gastronomicznego. Gościnność to postawa, która zakłada zarówno troskę o człowieka, jego zadowolenie, komfort i poczucie dobrze spędzonego czasu.

Jesteśmy pasjonatami gastronomii z licznymi doświadczeniami w zawodzie w Polsce i za granicą. Posiadamy wykształcenie kierunkowe poświadczone międzynarodowymi dyplomami oraz praktykę trenerską z ponad tysiącem godzin szkoleniowych. Wykorzystujemy przy tym nowoczesne techniki uczenia, w tym narzędzia coachingowe i mentoringowe.

Wydaliśmy dwie książki “Gościnności” i “Gościnności od kuchni” z których dowiesz się jak zaprojektować restaurację, którą pokochają goście. Nie tylko unikniesz błędów innych restauratorów, ale nauczysz się z ich doświadczenia. Goscinnosc to także firma edukacyjno-doradcza, która pomaga ludziom gastronomii w tworzeniu długofalowego sukcesu biznesowego. Naszą specjalizacją są kursy winiarskie a także szkolenia zespołowe z zakresu profesjonalnej obsługi, aktywnej sprzedaży czy efektywnego radzenia sobie z sytuacjami kryzysowymi.  Nasza marka powstała z myślą o wszystkich dla których gościnność jest fundamentem biznesu gastronomicznego.

Patrycja Siwiec

Certyfikowany coach i mentor w ramach European Coaching and Mentoring Council. Jako trenerka, szkoleniowiec i konsultantka pomaga restauracjom i hotelom wdrażać ideę gościnności oraz tego jak dobra obsługa przekłada się na ich sukces biznesowy i wizerunkowy.

Dziennikarka, pisze o winie i jedzeniu. Autorka książek „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” (publikacja w 2019 roku otrzymała prestiżową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique) oraz kontynuacji „Gościnność od kuchni”. Zdobywała doświadczenie m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* Michelin). Wiedzę winiarską zdobywała podczas kursów Wine & Spirits Education Trust oraz Court of Master Sommeliers Europe. Współprowadzi kursy winiarskie pod egidą londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust oraz sędziuje w konkursach winiarskich.

Adam Pawłowski MS

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”.

Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, organizator i prowadzący kursów WSET na poziomach 1, 2 i 3 w ramach Adam Pawłowski MS Wine Academy, wykładowca Collegium Civitas na kierunku Teoria i Praktyka Sommelierska, wykładowca w Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku Horeca Menedżer, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin).