
Poznaj zasady łączenia wina
z jedzeniem
Idealne połączenie to takie, w którym zarówno smak jedzenia, jak i smak wina są wyraźnie wyczuwalne, a jednocześnie doskonale się uzupełniają, intensyfikując kulinarne doznania gościa.
Nie istnieje wzór matematyczny ani formuła chemiczna na stworzenie idealnego połączenia, ale branże winiarska i gastronomiczna wypracowały pewien kanon dobrze działających zestawów.
Sprawdź jak taniny, alkohol czy kwasowość wpływają na smak twoich ulubionych potraw. Nasz poradnik porządkuje wiedzę i pomoże ci w tworzeniu połączeń, które oczarują twoich gości.

Bądź sommelierem we własnym domu!
Dzięki naszemu poradnikowi będziesz dobierać wino jak sommelier. Dowiesz się jak w łatwy sposób z sukcesem wybierać wino do dań lub dania do win.
Poznasz proste do zastosowania zasady, którymi kierują się profesjonaliści.


Kto powinien przeczytać poradnik?
Każdy kto chce poznać najważniejsze zasady i tajniki łączenia wina z jedzeniem. Każdy kto interesuje się winem i kulinariami. Każdy kto przyjmuje gości w warunkach domowych lub zawodowych.
Zapisz się i odbierz bezpłatny poradnik!

