Przeskocz do treści
Facebook Instagram YouTube
Koszyk 0
  • O NAS
  • OFERTARozwiń
    • SZKOLENIA DLA GASTRONOMII
    • BIZNES
    • KLIENT INDYWIDUALNY
    • SZKOLENIA DLA HOTELI
    • COACHING BIZNESOWY DLA GASTRONOMII
  • WIEDZARozwiń
    • VIDEO
    • PORADY
    • WINO
    • WYWIADY
    • GOŚCINNOŚĆ POLECA
  • KSIĄŻKI
  • SKLEPRozwiń
    • PROMOCJE
    • PLANER MIŁOŚNIKA WINA
  • KONTAKT
  • ENG
budowanie karty win

Poznaj zasady łączenia wina
z jedzeniem

pobierz bezpłatny poradnik

Idealne połączenie to takie, w którym zarówno smak jedzenia, jak i smak wina są wyraźnie wyczuwalne, a jednocześnie doskonale się uzupełniają, intensyfikując kulinarne doznania gościa.

Nie istnieje wzór matematyczny ani formuła chemiczna na stworzenie idealnego połączenia, ale branże winiarska i gastronomiczna wypracowały pewien kanon dobrze działających zestawów.

Sprawdź jak taniny, alkohol czy kwasowość wpływają na smak twoich ulubionych potraw. Nasz poradnik porządkuje wiedzę i pomoże ci w tworzeniu połączeń, które oczarują twoich gości.

Bądź sommelierem we własnym domu!

Dzięki naszemu poradnikowi będziesz dobierać wino jak sommelier. Dowiesz się jak w łatwy sposób z sukcesem wybierać wino do dań lub dania do win.

Poznasz proste do zastosowania zasady, którymi kierują się profesjonaliści.

Pobieram poradnik

Kto powinien przeczytać poradnik?

Każdy kto chce poznać najważniejsze zasady i tajniki łączenia wina z jedzeniem. Każdy kto interesuje się winem i kulinariami. Każdy kto przyjmuje gości w warunkach domowych lub zawodowych.

Zapisz się i odbierz bezpłatny poradnik!

Doradztwo dla gastronomii. Goscinnosc.pl

    Chcę otrzymywać newsletter, a więc informacje handlowe o produktach, usługach, nowościach, artykułach czy ciekawych wydarzeniach. Administratorem Twoich danych jest Patrycja Siwiec. W dowolnym momencie możesz się wypisać, a szczegóły znajdziesz w Regulaminie newslettera

    Zobacz co o naszym poradniku sądzą osoby, które go przeczytały.
    Co zyskały po lekturze?

    Świetna rzecz! Poradnik pomógł mi w końcu zrozumieć jak łączyć wino o jedzenie. Wbrew pozorom, dzięki poznaniu kilku prostych zasad, okazało się, że to nie jest aż tak skomplikowany proces!
    Ola Drozd
    Bardzo dużo wiedzy przekazanej w prosty sposób. Plusem są liczne konkretne przykłady win i dań. Jestem gotowy do przyjmowania gości w swoim domu i kiedyś w mojej restauracji.
    Michał Strzelecki

    © 2023 Gościnność/Hospitality | created by Skuteczne Studio

    • REGULAMIN
    • POLITYKA PRYWATNOŚĆI
    • REGULAMIN NEWSLETTERA

    Zapisz się do newslettera

    i odbierz darmowego e-booka

    Wpisz swój adres e-mail

      Chcę otrzymywać newsletter, a więc informacje handlowe o produktach, usługach, nowościach, artykułach czy ciekawych wydarzeniach. Administratorem Twoich danych jest Patrycja Siwiec. W dowolnym momencie możesz się wypisać, a szczegóły znajdziesz w Regulaminie newslettera

      • O nas
      • Baza wiedzy
      • Oferta
        • Oferta dla restauracji i hoteli
        • Oferta dla Ciebie
        • Oferta dla firm
      • Książki
      • Sklep
      • Kontakt
      • English
      Szukaj
      Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności