Idealne połączenie to takie, w którym zarówno smak jedzenia, jak i smak wina są wyraźnie wyczuwalne, a jednocześnie doskonale się uzupełniają, intensyfikując kulinarne doznania gościa.
Sprawdź jak taniny, alkohol czy kwasowość wpływają na smak twoich ulubionych potraw. Nasz poradnik porządkuje wiedzę i pomoże ci w tworzeniu połączeń, które oczarują twoich gości.
Nowe warsztaty degustacyjne on-line już 23 czerwca
Zapisz się na nasze najnowsze warsztaty degustacyjne, w czasie których odkryjemy charakter win hiszpańskich. Warsztaty prowadzimy online, a próbki win wysyłamy kurierem prosto do domu.
Dowiedz się jak z sukcesem rozkręcić biznes gastronomiczny
Poznaj zestaw wypracowanych rozwiązań dotyczących rekrutacji, szkoleń pracowników, sprzedaży i tajników skutecznej rekomendacji, która wpływa na zadowolenie zarówno gości jak i pracowników. Odwiedź naszą strefę wiedzy dla restauratorów>>

Poznaj 20+ porad, które sprawią, że Twoi zadowoleni goście będą do Ciebie wracać i Cię polecać

Jak znaleźć dobrego managera?
Garść praktycznych porad jak rozpoznać, czy nowy manager sprawi, że Twoi goście będą wracać zadowoleni. Czytaj więcej>>

Jak znaleźć dobrego kucharza?
Sukces restauracji nie jest wynikiem świetnej lokalizacji, nowoczesnego sprzętu i milionów wydanych na wystrój wnętrza. Czytaj więcej>>

Jak zostać sommelierem?
To mit, że jedynie osoby z wybitnym podniebieniem mają czego szukać w tym fachu. Czytaj więcej>>

Jak odzyskać zadowolnie rozczaroweanego gościa?
Dlaczego warto przeprowadzać symulacje sytuacji kryzysowych w restauracji?Czytaj więcej>>
Te i więcej naszych wpisów, czytanych równie chętnie przez restauratorów i przez tych, którzy dopiero planują otwarcie swojego wymarzonego miejsca, znajdziesz w strefie wiedzy. Czytaj więcej>>

Sprawdź jak możemy cię wesprzeć w zakładaniu i prowadzeniu biznesu
Poznaj naszą szeroką ofertę szkoleń dla gastronomii, poradników branżowych, mentoringu, coachingu, kursów winiarskich WSET i degustacji win online. Poznaj naszą ofertę>>

Patrycja Siwiec, trenerka, coach i dziennikarka, pomaga restauracjom i hotelom wdrażać ideę gościnności która przekłada się na sukces biznesowy i wizerunkowy

Adam Pawłowski, pierwszy w Polsce Master Sommelier pomaga restauracjom i hotelom zbudować przewagę konkurencyjną przez przywiązanie zadowolonych gości
Zaufali nam: