Less waste w świecie kuchni i wina
To, co jest najistotniejsze w idei less waste, to myślenie o tym, skąd pochodzi produkt i jak gospodarowano nim w okresie wzrostu i produkcji.
To, co jest najistotniejsze w idei less waste, to myślenie o tym, skąd pochodzi produkt i jak gospodarowano nim w okresie wzrostu i produkcji.
Beth Liston wiedziała, że aby uzyskać efekt wow trzeba postawić nie na jednego, ale na dwa czarne konie.
Wigilia to chyba najtrudniejszy posiłek do doboru win. To nie znaczy, że nie ma win które są w stanie udźwignąć ciężar gatunkowy wigilijnego biesiadowania. Oto one!
Podpowiadamy co kupić osobie, która najbardziej na świecie kocha pić i jeść.
Najlepszą częścią zabawy w łączenie wina i jedzenia jest możliwość nieograniczonych kombinacji. Czym się kierować decydując się na połączenie czerwonego wina i czekolady?
W życiu każdej organizacji przychodzi taki moment kiedy trzeba zdecydować: poszukiwać menadżera na zewnątrz czy awansować pracownika z zespołu?
Jak najlepiej przygotować się do degustacji? Sprawdź praktyczne porady.
Szkolenie dla pracowników gastronomii, zwłaszcza dla personelu sali, wciąż wiąże się z szeregiem wątpliwości ze strony właścicieli restauracji.
Wywiad z Dariuszem Barańskim, szefem kuchni restauracji Warszawska i Szóstka, absolwentem prestiżowej francuskiej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu.
Zapraszamy na naszą następną degustację online “BLIND TASTING VOL.2”, która odbędzie się 26 sierpnia, 19:00 – 21:00.