Im prościej, tym smaczniej. Im prościej, tym trudniej. Im prościej, tym lepiej.
Wywiad z Dariuszem Barańskim, szefem kuchni restauracji Warszawska i Szóstka, absolwentem prestiżowej francuskiej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu.
Wywiad z Dariuszem Barańskim, szefem kuchni restauracji Warszawska i Szóstka, absolwentem prestiżowej francuskiej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu.
Zapraszamy na naszą następną degustację online “BLIND TASTING VOL.2”, która odbędzie się 26 sierpnia, 19:00 – 21:00.
Właśnie ruszyła Polska edycja międzynarodowej akcja California Wine Weeks. Festiwal powstał z inicjatywy Instytutu Win Kalifornijskich i jest realizowany w 250 restauracjach w 8 krajach Europy.
Poznaj 7 cech dobrego kucharza i dowiedz się na co warto zwrócić uwagę przy zatrudnianiu.
Degustacja w ciemno polega na „ślepym” testowaniu wina przy braku wiedzy na temat szczepu, producenta, kraju pochodzenia czy rocznika. Wzrok, zapach i smak – za pomocą tych zmysłów możemy się zbliżyć do informacji co mamy w kieliszku.
Dowiedz się na co zwrócić uwagę przy zatrudnianiu menadżera restauracji i na kogo uważać.
Utrzymanie pracowników jest kluczowe. Zatrudnienie i przeszkolenie załogi jest niewspółmiernie droższe i na pewno uderzy w jakość oferowanych usług i dań.
To mit, że jedynie osoby z wybitnym podniebieniem mają czego szukać w tym fachu. Sommelierem może zostać każdy, ale zanim nim zostanie, powinien odpowiedzieć „tak” na każde z poniższych pytań.
Znałam kiedyś osobę będącą doskonałym przykładem menadżera w restauracji. Miałam okazję z nią pracować. Kiedy ktoś mnie wtedy pytał, jak sobie wyobrażam swoją dalszą karierę, bez zająknięcia odpowiadałam, że chcę być menadżerką.
Jak wiadomo Szampan jest dobry na każdą okazję, a na sylwestra jest wręcz nieodzowny. Na co zwracać uwagę wybierając Szampana na Sylwestra?