
O planerze
Przedstawiamy pierwszy na rynku niedatowany planer dla miłośników wina w języku polskim. To kolejna publikacja pod egidą marki „Gościnność”. O ile nasze wcześniejsze poradniki były skierowane do osób, które mają lub planują otworzyć lokal gastronomiczny albo zwyczajnie lubią gościć innych, o tyle tym razem postanowiliśmy stworzyć coś zupełnie innego. Nieważne, jaki jest twój poziom wtajemniczenia w meandry winnej wiedzy.


Planer posłuży ci jako degustacyjny pamiętnik, dzięki któremu zaobserwujesz swoje postępy. Wprowadzi też sporo porządku w codziennym obcowaniu z winem, tym samym ułatwiając ci naukę. Poza tym, według najnowszych badań, odręczne zapisywanie informacji pomaga w ich lepszym zapamiętywaniu.
Chcielibyśmy, aby winny planer był narzędziem, które pozwoli ci na stawanie się bardziej świadomym konsumentem i tym samym czerpanie większej przyjemności z picia wina.
Jak korzystać z Winnego planera?
Planer wystarczy na 12 miesięcy.
W środku nie ma dat, dzięki czemu możesz rozpocząć w dowolnym momencie
w roku.
Na kilkudziesięciu pierwszych stronach znajdziesz sporo informacji
merytorycznych.
Każda rozkładówka podzielona jest na dni tygodnia, zawiera schemat do
uzupełniania notek degustacyjnych oraz miejsce na twoje zapiski.
W książce znajdziesz kody QR, które są linkami do dodatkowych materiałów.
Żeby z nich skorzystać, ściągnij aplikację do odczytywania kodów QR na swój telefon (w niektórych modelach do odczytu kodów można użyć wbudowanego aparatu).
Winny planer to
200 stron na jakościowym papierze MUNKEN
Dwie wersje kolorystyczne: pomarańczowa oraz burgundowa
Spiralka, która pozwala na wygodną nawigację w planerze
Część poradnikowa wraz z dokładnym schematem o tym jak degustować wino
Miejsce na 52 notki degustacyjne
Mnóstwo miejsca na zapiski, notatki z degustacji i twoje plany

Autorzy
Patrycja Siwiec
Dziennikarka, pisze o winie i jedzeniu. Jest 51 osobą w Polsce, która posiada globalną indywidualną akredytację European Mentoring & Coaching Council na poziomie Foundation.
Adam Pawłowski
Pierwszy Polski Master Sommelier. Organizator i prowadzący kursów winiarskich WSET na poziomach 1, 2 i 3 oraz kursu Capstone California.
Zamów w przedsprzedaży
Poznaj opinie użytkowników Winnego planera
”Świetna rzecz! Poradnik pomógł mi w końcu zrozumieć jak łączyć wino o jedzenie. Wbrew pozorom, dzięki poznaniu kilku prostych zasad, okazało się, że to nie jest aż tak skomplikowany proces!
Ola Drozd
”Bardzo dużo wiedzy przekazanej w prosty sposób. Plusem są liczne konkretne przykłady win i dań. Jestem gotowy do przyjmowania gości w swoim domu i kiedyś w mojej restauracji.
Michał Strzelecki
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.