Skip to content
Facebook Instagram YouTube
Shopping Cart 0
  • O NAS
  • OFERTAExpand
    • DLA RESTAURACJI I HOTELI
    • DLA CIEBIE
    • DLA FIRM
  • WIEDZAExpand
    • PORADY
    • GOŚCINNOŚĆ POLECA
    • WINO
    • WYWIADY
    • VIDEO
Gościnność/Hospitality
  • KSIĄŻKI
  • SKLEPExpand
    • PLANER MIŁOŚNIKA WINA
    • KSIĄŻKI I E-BOOKI
    • PROMOCJE
  • KONTAKT
  • ENG
Gościnność/Hospitality
Gościnność

Poznajmy się

Dlaczego Gościnność?

Gościnność to nieodłączna cecha dobrego powitania, natychmiastowe skojarzenie z otwartością i dostępnością dla odwiedzających – czyli atrybuty, które powinny być fundamentem biznesu gastronomicznego. 

Nasza marka uczy, jak wdrożyć ideę gościnności w lokalach restauracyjnych, by nieustannie pracowała na ich sukces. 

Pomagamy maksymalizować rentowność biznesu gastronomicznego, szkoląc właścicieli restauracji i hoteli oraz ich pracowników. Wykorzystujemy przy tym nowoczesne techniki uczenia, w tym narzędzia coachingowe i mentoringowe. 

 

konsulting dla gastronomii

Wydaliśmy dwie nagradzane książki: “Gościnność” i “Gościnność od kuchni”, z których dowiesz się, jak zaprojektować uwielbianą przez gości restaurację. Pozwolą Ci one nie tylko uniknąć błędów restauratorów, ale także uczyć się na bazie ich doświadczeń. 

Gościnność to firma edukacyjno-doradcza, która pomaga ludziom gastronomii w tworzeniu długofalowego sukcesu biznesowego.

Naszą specjalizacją jest projektowanie doskonałego doświadczenia gościa. Poza tym są to kursy winiarskie i szkolenia zespołowe z zakresu profesjonalnej obsługi, aktywnej sprzedaży czy efektywnego radzenia sobie z sytuacjami kryzysowymi i stresem związanym z zarządzaniem zespołem.

Zobacz książki

Chcesz zapytać o współpracę?

Skontaktuj się z nami

Patrycja Siwiec

Jako psycholog, akredytowany coach EMCC, trenerka i szkoleniowiec pomagam w udoskonalaniu doświadczenia gościa. Od ponad 12 lat jestem związana z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i pracowników branży HoReCa. Przeprowadzam audyty, wizyty tajemniczego gościa, szkolenia motywacyjne pracowników gastronomii, projektuję indywidualne plany rozwoju restauracji, rozpisuje manuale i wspieram w tworzeniu standardów serwisu każdego typu lokali.

Jestem współautorką książek „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” (końcówka trzeciego nakładu w sprzedaży) i „Gościnność od kuchni” (publikacja w 2019 roku otrzymała międzynarodową nagrodę Prix de la Littérature Gastronomique) oraz Winnego Planera.

Jako dziennikarka przez wiele lat współpracowałam z najlepszymi tytułami branżowymi pisząc o winie i jedzeniu. Wiedzę o gastronomii i winie zdobywałam w The Court of Master Sommeliers oraz The Wines and Spirits Education Trust, a praktyczne doświadczenie w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* Michelin).

Wierzę, że dobre relacje przekładają się nie tylko na dobrą obsługę, ale przede wszystkim na sukces biznesowy i wizerunkowy każdego miejsca, które świadczy usługi.

Adam Pawłowski MS

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”.

Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers. Certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, organizator i prowadzący kursów WSET na poziomach 1, 2 i 3 w ramach Adam Pawłowski MS Wine Academy.

Wykładowca Collegium Civitas na kierunku Teoria i Praktyka Sommelierska, wykładowca w Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku Horeca Menedżer, niezależny konsultant branży HoReCa. Felietonista magazynu “Food Service”, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin).

Dołącz do newslettera i odbierz bezpłatny poradnik łączenia wina z jedzeniem!

 

Dowiedz się, jak stworzyć idealne połączenie, w którym zarówno smak jedzenia, jak i smak wina są wyraźnie wyczuwalne, a jednocześnie doskonale się uzupełniają, intensyfikując kulinarne doznania gościa. Dołączając do newslettera będziesz także na bieżąco z nowymi artykułami na blogu i organizowanymi przez nas wydarzeniami. 



© 2023 Gościnność/Hospitality | created by Skuteczne Studio

  • REGULAMIN
  • POLITYKA PRYWATNOŚĆI

Zapisz się do newslettera

i odbierz darmowego e-booka

Wpisz swój adres e-mail

    Zgadzam się na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych przez "Gościnność" (Patrycja Siwiec “Take Eat Easy” Horeca Consulting).

    Zgadzam się na przesyłanie do mnie informacji marketingowych drogą cyfrową, w tym wiadomości generowane automatycznie.

    • O nas
    • Baza wiedzy
    • Oferta
      • Oferta dla restauracji i hoteli
      • Oferta dla Ciebie
      • Oferta dla firm
    • Książki
    • Sklep
    • Kontakt
    • English
    Search