Skip to content
Facebook Instagram YouTube
Shopping Cart 0
  • O NAS
  • OFERTAExpand
    • DLA RESTAURACJI I HOTELI
    • DLA CIEBIE
    • DLA FIRM
  • WIEDZAExpand
    • PORADY
    • GOŚCINNOŚĆ POLECA
    • WINO
    • WYWIADY
    • VIDEO
Gościnność/Hospitality
  • KSIĄŻKI
  • SKLEPExpand
    • PLANER MIŁOŚNIKA WINA
    • KSIĄŻKI I E-BOOKI
    • PROMOCJE
  • KONTAKT
  • ENG
Gościnność/Hospitality
książka gościnność

Sprawdź nasze
nagradzane poradniki

Zamawiam
książka gościnność

Gościnność.
Sztuka dobrej obsługi
w gastronomii.

książka gościnność

Gościnność
od kuchni

GOŚCINNOŚĆ. SZTUKA DOBREJ OBSŁUGI W GASTRONOMII

Miesiąc po wizycie w restauracji zwykle nie pamiętamy tego, co jedliśmy, za to doskonale pamiętamy, jak zostaliśmy obsłużeni. Dobry serwis uratuje niezbyt smaczny posiłek, a nieprofesjonalna obsługa zepsuje nawet najlepsze danie. Odwiedzamy wiele różnych restauracji, ale wracamy zwykle tam, gdzie wyjątkowo nas potraktowano.

Książka ma formę praktycznego poradnika dla restauratorów i pracowników branży gastronomicznej. Jej motywem przewodnim jest obsługa gościa w restauracji. Pokazujemy jak dobrze wyszkolony personel sali przekłada się nie tylko na zarobki restauracji, ale kreowanie wizerunku miejsca i rzesze zadowolonych gości.

poradniki dla gastronomii
Zamów Książkę
Zobacz spis treści

W środku 100% praktycznej wiedzy między innymi:

  • Co zrobić, żeby zbudować stały zespół sali?
  • Jak wspierać obsługę w rozwoju?
  • Jak powinien wyglądać schemat codziennych odpraw?
  • Techniczne aspekty serwisu wina.
  • Jak prawidłowo serwować wino w restauracji?
  • Najważniejsze zasady łączenia wina z jedzeniem
  • Czym się różni upselling od agresywnej sprzedaży?
  • Jak przeprowadzić szkolenie wewnętrzne z upsellingu?
  • Jak reagować w stresujących sytuacjach?
  • Jak postępować w przypadku problemu powstałego z winy gościa?
  • Jak napisać manual i kto powinien to zrobić?
  • 5% z każdego sprzedanego egzemplarza książki przeznaczone jest na wsparcie Fundacji „Samodzielność od kuchni”, która pomaga stanąć na własne nogi dzieciom opuszczającym dom dziecka, ucząc gotować.

Osoby, które podzieliły się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem:

  • dr Joanna Heidtman (psycholog)
  • Gerard Basset MS MW OBE (Najlepszy Sommelier Świata 2010)
  • Ronan Sayburn MS (Oficer Operacyjny The Court of Master Sommeliers)
  • Claire Randall (pracowała jako inspektor przewodnika Michelin)
  • Piotr Kamecki (Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich)
  • Grzegorz Kłos (restaurator)
  • Daniel Pawełek (restaurator)
  • Adam Jarczyński (ekspert do spraw savoir-vivre)
  • Bogdan Gałązka (szef kuchni Gothic Café w Malborku)
poradniki dla gastronomii
Poradnik dla gastronomii

Czerpiemy z własnych wieloletnich doświadczeń w branży oraz posiłkujemy się autorytetami polskiej i zagranicznej gastronomii w celu stworzenia kompleksowego poradnika dla pracowników front of the house.

Ponadto zależy nam na podnoszeniu prestiżu zawodu pracownika restauracji: menadżera, kierownika sali, sommeliera i wreszcie kelnera. Praca z gościem, rozumienie potrzeb drugiego człowieka, efektywna komunikacja to fundamenty leżące u podstaw branży usługowej, którym pragniemy się przyjrzeć. Bardzo ważną część książki stanowią wywiady ze specjalistami i mentorami ze świata polskiej i światowej gastronomii.

Zamów książki z serii "Gościnność"

Kupuję

GOŚCINNOŚĆ OD KUCHNI

Książka „Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą dla każdego szefa kuchni, kucharza, restauratora czy kierownika lokalu w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym.

Po entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności” tym razem zaglądamy na zaplecze restauracji. Porządkujemy procesy, zbieramy dobre praktyki, porady i historie z życia wzięte, a w efekcie dajemy przestrzeń na nowe pomysły, innowacje i świadome decyzje dotyczące tego, co chcesz dać światu dzięki swojemu gotowaniu, swojej obsłudze czy swojemu lokalowi.

książka gościnność od kuchni
Zobacz spis treści

W środku 100% praktycznej wiedzy między innymi:

  • Ponad 350 stron konkretnej, sprawdzonej wiedzy.
  • Kilkadziesiąt łatwych do zastosowania porad.
  • Trendy: jak będzie wyglądać świadoma gastronomia przyszłości?
  • Instrukcje, jak stworzyć krok po kroku koncept gastronomiczny.
  • Historie z życia (restauracyjnego) wzięte.
  • Dodatek praktyczny – do wykorzystania w twoim lokalu.
  • 11 wywiadów ze specjalistami i mentorami polskiej i światowej gastronomii.
  • 5% z każdego sprzedanego egzemplarza książki przeznaczone jest na wsparcie Fundacji „Samodzielność od kuchni”, która pomaga stanąć na własne nogi dzieciom opuszczającym dom dziecka, ucząc gotować.

Osoby, które podzieliły się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem:

  • Elena Arzak (szefowa kuchni)
  • Agata Wojda (szefowa kuchni)
  • Małgorzata Jarmoc-Hecht (konsultant i trener biznesu)
  • Thomas Keller (szef kuchni)
  • Massimo Bottura (szef kuchni)
  • Dariusz Barański (szef kuchni)
  • Robert Trzópek (szef kuchni)
  • Josean Alija (szef kuchni)
  • Tadeusz Müller (twórca konceptów gastronomicznych)
  • Przemysław Klima (szef kuchni)
  • Przemysław Błaszczyk (szef kuchni).
Zamów Książkę

Nagrody dla naszych poradników:

książka gościnność
  • Pierwsze miejsce w konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2021 w kategorii Eastern Europe

Najlepsza książka o tematyce gastronomicznej w regionie Europy Środkowo Wschodniej.

  • Gourmand World Cookbook Awards 2020

Konkurs dla książek kulinarnych i gastronomicznych, który nazywany jest nieformalnie “Kulinarnymi Oskarami”.

Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej organizowany cyklicznie od 1994 roku. Co roku w konkursie bierze udział kilkadziesiąt tysięcy książek z całego świata.

  • Nagroda Literatury Gastronomicznej 2019 / Prix de la Littérature Gastronomique

Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rokrocznie polskie osobistości gastronomiczne do  prestiżowych nagród AIG PRIX – przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną z siedzibą w Paryżu dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju najwyższym poziomem fachowości w branży gastronomicznej.

Zamów Książkę
poradniki dla gastronomii

© 2023 Gościnność/Hospitality | created by Skuteczne Studio

  • REGULAMIN
  • POLITYKA PRYWATNOŚĆI

Zapisz się do newslettera

i odbierz darmowego e-booka

Wpisz swój adres e-mail

    Zgadzam się na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych przez "Gościnność" (Patrycja Siwiec “Take Eat Easy” Horeca Consulting).

    Zgadzam się na przesyłanie do mnie informacji marketingowych drogą cyfrową, w tym wiadomości generowane automatycznie.

    • O nas
    • Baza wiedzy
    • Oferta
      • Oferta dla restauracji i hoteli
      • Oferta dla Ciebie
      • Oferta dla firm
    • Książki
    • Sklep
    • Kontakt
    • English
    Search