- Jaki jest sposób przyrządzania i jakie są podstawowe składniki każdego dania?
- Jaka jest oferta napojów alkoholowych i bezalkoholowych?
- Jakie są podstawowe zasady łączenia napojów z daniami z karty (na przykład które wino na kieliszki zaproponować do dania głównego, przystawki, deseru)?
- Jakie są ceny wszystkich oferowanych produktów z menu?
- Jakie są nazwy marek alkoholi mocnych oraz ich poprawna wymowa?
- Co zaproponować, kiedy ktoś zapyta o dania wegetariańskie, bezglutenowe lub wegańskie?
- Jak ma na imię i nazwisko szef kuchni oraz jaki jest jego styl gotowania?
- Jaka jest koncepcja restauracji, jakie są jej wyróżniki i mocne strony?
- Jaki jest adres restauracji, numer telefonu i e-mail?
- Jakie są standardy obsługi restauracji, w której pracuje, i co znajduje się w manualu?
Dajcie znać jak Wy otwieracie wino? Macie inną kolejność? Czy waszym zdaniem można zastosować ten proces w warunkach domowych?
Zamów książki „Gościnność”, by obsługiwać najlepiej na świecie.