• Szkolenia dla gastronomii - naszą misją jest gościnność

  • 10 rzeczy, które powinien/nna wiedzieć kelner/kelnerka?

    • Jaki jest sposób przyrządzania i jakie są podstawowe składniki każdego dania?
    • Jaka jest oferta napojów alkoholowych i bezalkoholowych?
    • Jakie są podstawowe zasady łączenia napojów z daniami z karty (na przykład które wino na kieliszki zaproponować do dania głównego, przystawki, deseru)?
    • Jakie są ceny wszystkich oferowanych produktów z menu?
    • Jakie są nazwy marek alkoholi mocnych oraz ich poprawna wymowa?
    • Co zaproponować, kiedy ktoś zapyta o dania wegetariańskie, bezglutenowe lub wegańskie?
    • Jak ma na imię i nazwisko szef kuchni oraz jaki jest jego styl gotowania?
    • Jaka jest koncepcja restauracji, jakie są jej wyróżniki i mocne strony?
    • Jaki jest adres restauracji, numer telefonu i e-mail?
    • Jakie są standardy obsługi restauracji, w której pracuje, i co znajduje się w manualu?

    Dajcie znać jak Wy otwieracie wino? Macie inną kolejność? Czy waszym zdaniem można zastosować ten proces w warunkach domowych?

    Zamów książki „Gościnność”, by obsługiwać najlepiej na świecie.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Wykonane przez Creospace