
Podobne wpisy

Jak znaleźć dobrego menadżera?
Dowiedz się na co zwrócić uwagę przy zatrudnianiu menadżera restauracji i na kogo uważać.

Degustacja 8 win online “BLIND TASTING NIGHT” – Rozgrzewka dla zmysłów
Degustacja w ciemno polega na „ślepym” testowaniu wina przy braku wiedzy na temat szczepu, producenta, kraju pochodzenia czy rocznika. Wzrok, zapach i smak – za pomocą tych zmysłów możemy się zbliżyć do informacji co mamy w kieliszku.

RELACJE I RÓWNOWAGA
Wywiad dla magazynu Food Service. Agnieszka Szydziak rozmawia z nami o tym jak ważna w biznesie gastronomicznym jest komunikacja i gra do jednej bramki.

Less waste w świecie kuchni i wina
To, co jest najistotniejsze w idei less waste, to myślenie o tym, skąd pochodzi produkt i jak gospodarowano nim w okresie wzrostu i produkcji.

Jak wprowadzić nowego pracownika do firmy?
Misją naszej gościnnościowej działalności jest zerwanie z mentalem zakrętych rewirów. Życzliwość w restauracji powinna mieć miejsce nie tylko na płaszczyźnie gość-kelner, ale także pracownik-pracownik. Dziś o atmosferze. Jem śniadanie w hotelu 4**** w Poznaniu. Panie uśmiechają się do dziecka, do mnie. Pytają o kredki dla dziecka, donoszą i zabierają talerzyki. W tle sączy się…

Aktywna i świadoma sprzedaż w restauracji
Serwis i sprzedaż to czynniki, które w dużym stopniu wpływają na przetrwanie restauracji. Profesjonalny serwis wzmacnia sprzedaż i ją uwiarygodnia.