🎙Pytanie do kelnerów i kelnerek i wszystkich, którzy pracują na sali (front of house). Jak spędzacie czas na kwarantannie? Wspieracie restauracje w której pracujecie w dowozach i wynosach? Jesteście na przymusowych urlopach?
Zebraliśmy kilka pomysłów na to jak w trakcie kwarantanny wykorzystać czas na uzupełnienie teorii:
📖
1. Jancis Robinson otwiera dostęp do swoich treści dla pracowników FOH, aplikować o dostęp można tutaj: https://www.jancisrobinson.com/…/special-offer-hospitality-…
🍷
2. Court of Master Sommeliers proponuje bezpłatny webinar dla osób przygotowujących się do egzaminów sommelierskich oraz tych, którzy chcą podszkolić się w profesjonalnej degustacji wina: https://www.guildsomm.com/…/cms-advanced-deductive-tasting-…
📚
3. Teksty w kanałach otwartych: polecamy magazyn Ferment. Pismo o winie., a w nim teksty Maciej Nowicki, szczególnie te o polskich winach. Jeżeli jeden z nich szczególnie Wam się spodoba nie krępujcie się poszerować i oznaczyć ulubionego winiarza. Ci, którzy żyją z dystrybucji win do restauracji nie mają teraz łatwo.
🎥
4. Bezpłatne kursy (Coursera, Udemy), podcasty np.gastropod opowiadający o związkach nauki i jedzenia: https://gastropod.com/category/season-1/ lub Poppy Harlow na platformie CNN.
Polecamy też ciekawy wywiad z Dannym Mayerem i Thomasem Kellerem o sytuacji amerykańskiego rynku gastro: https://edition.cnn.com/audio/podcasts/boss-files
📚
5. Czytanie książek, w tym e-booków. Do końca miesiąca „Gościnność” z kodem 25%OFF dla wszystkich ludzi gastro.
Dajcie znać w komentarzach jak pozytywnie wykorzystujecie czas przestoju ✌️
👀 Zainspirujmy się nawzajem w tym wymagającym czasie.