• Szkolenia dla gastronomii - naszą misją jest gościnność

  • Wykorzystaj czas na kwarantannie

    🎙Pytanie do kelnerów i kelnerek i wszystkich, którzy pracują na sali (front of house). Jak spędzacie czas na kwarantannie? Wspieracie restauracje w której pracujecie w dowozach i wynosach? Jesteście na przymusowych urlopach?

    Zebraliśmy kilka pomysłów na to jak w trakcie kwarantanny wykorzystać czas na uzupełnienie teorii:

    📖
    1. Jancis Robinson otwiera dostęp do swoich treści dla pracowników FOH, aplikować o dostęp można tutaj: https://www.jancisrobinson.com/…/special-offer-hospitality-…

    🍷
    2. Court of Master Sommeliers proponuje bezpłatny webinar dla osób przygotowujących się do egzaminów sommelierskich oraz tych, którzy chcą podszkolić się w profesjonalnej degustacji wina: https://www.guildsomm.com/…/cms-advanced-deductive-tasting-…

    📚
    3. Teksty w kanałach otwartych: polecamy magazyn Ferment. Pismo o winie., a w nim teksty Maciej Nowicki, szczególnie te o polskich winach. Jeżeli jeden z nich szczególnie Wam się spodoba nie krępujcie się poszerować i oznaczyć ulubionego winiarza. Ci, którzy żyją z dystrybucji win do restauracji nie mają teraz łatwo.

    🎥
    4. Bezpłatne kursy (CourseraUdemy), podcasty np.gastropod opowiadający o związkach nauki i jedzenia: https://gastropod.com/category/season-1/ lub Poppy Harlow na platformie CNN. 
    Polecamy też ciekawy wywiad z Dannym Mayerem i Thomasem Kellerem o sytuacji amerykańskiego rynku gastro: https://edition.cnn.com/audio/podcasts/boss-files

    📚
    5. Czytanie książek, w tym e-booków. Do końca miesiąca „Gościnność” z kodem 25%OFF dla wszystkich ludzi gastro.

    Dajcie znać w komentarzach jak pozytywnie wykorzystujecie czas przestoju ✌️

    👀 Zainspirujmy się nawzajem w tym wymagającym czasie.

    Dodaj komentarz

    Wykonane przez Creospace